Chicago!

Hello!

Hemma igen efter en grymt bra helg!  Eller tja vädret hade kanske kunnat vara liite bättre men äsch det gick bra ändå :)

Vi började vår resa kl 5 på morgonen då Mary och Julia plockade upp mig och Ida och sen åkte vi och hämtade vanessa och där efter bar det av på vår 8h långa bilresa ner till Chicago! Resan förvånandsvärt  fort, kanske var det för att jag sov mesta dels av vägen vad vet jag. nej men vi hade inga större problem egentligen. När vi kom till vårt hostel, mötte vi upp en annan tjej från Michagn plus hennes kompis och hennes amerikanska pojkvän som var en klass för sig.  som låg i chicago greek town så var det en man som körde bort bilen åt oss. Lyxigt värre!  Vi var framme runt tolv så Vi fick inte vårt rum förren vid två tiden så vi drog och käkade under tiden på en grekisk restaurang. Maten var okej men servitören var fruktansvärt otrevlig. När vi bad om att få dela notan eftersom vi var 8 pers blev han jätte irriterad och tyckte att det skulle ta så mycket längre tid för honom att fixa. Men med envisa brasilianare vid b0rdet så fick vi tillslut får vilja igenom och vann slaget mot grekerna.  Sen gick vi tillbaka till hostelet och det började små regna lite, vilket var början till ett oavbrutet skyfall resten av kvällen. Men det var kulen ändå trots att det inte fanns en torr fläck på oss när vi kom hem den kvällen och skona var genomåta så att det kändes som att man gick runt i vattenpölar.  Hostelet var dock överraskande bra! Trevlig personal utan han som jag tror äger stället, rummen var skit fräscha. Inga heltäckningsmattor. och riktigt fräscha toaletter så det fanns absolut inget att klaga på på den fronten. Vi hade ett rum med tre våningssängar och eget badrum med två duschar vilket var bra med 6 tjejer i ett rum annars hade vi nog aldrig kommit iväg. Vi var i en separat byggnad, alltså inte där de hade reception vilket var jätte skönt. Vi delade kök med ett annat gäng som borde i rummet bredvid, ett gäng killar varav en var från Sverige! Där ser man! Eller tja han var egentligen från Irland men hans mamma var från Sverige så han pratade skånska!

Lördagen spenderades genom att springa igenom Chicagos gator pisseblöta och försöka ta oss fram till alla kände sevärdheter. Vi lyckades se en del den dagen men det var mycket man ville se när det var soligt istället för regn som till exempel Skydeck där det har den där lilla glas fyrkanten som man kan stå och titta ner ifrån en skyskrapa. Eller som den silvriga bönan ville man hellre se när det var uppehåll tyckte vi. Så vi gjorde inte allt för mycket första dagen men ändå tillräckligt så att vi han med att göra i princip allt vi ville göra under helgen. Julia hade en kompis i Chicago som visade oss runt och han rekommenderade oss om en pizzeria med den kända Chicago pizzan som är deep dish. Så efter en massa promenerande så kom vi äntligen dit och alla var trötta, hungriga och genom våta och så kommer vi dit och utanför är det en jätte lång kö. En timmes kö visade sig att man skulle behöva stå i för att få den goda pizzan. Men det kan inte finnas någon så god pizza som man måste stå i kö så länge för så vi bestämde ganska fort att gå till pizzerian intill istället.  Efter pizzan trodde vi att vi skulle bli pigga men det blev näst intill tvärtom så vi åkte hem och skulle ha duschat och gjort oss i ordning för att gå ut. Haha men efter en varm dusch fanns det inget som lockade mer än en varm  säng så vi stannade hemma den kvällen och bestämde oss för att gå ut nästa dag istället.

Morgonen där på var det tidig uppstigning då vi hade mycket att hinna se. Regn regn regn, åter igen. Vi hade köpt något som heter city pass vilket gav oss fri entree till alla Chicagos museer, akvariumet, skydeck, john hancock observatory mm. Man fick välja 5 utav 7 olika attraktioner att gå till. Det låter kanske inte så mycket men det var så värt det. För när man köpta passen fick man inte bara fri entre utan även ta fast pass lane. Vilket innebar att vi fick gå före alla i kön. Så exempelvis akvariumet var det en tre timmar kö till att komma in till men istället fick vi ta bakvägen in och stod och väntade i kanske 15min.  VIP ;) Så det var verkligen värt det! Utan de hade vi aldrig hunnit göra allt vi ville göra. De enda som vi missade var Sciense mueseum of Minnesota vilket ska vara jätte häftigt har jag hört. Vi skulle gått men efter att ha vart på akvaruimet som var urkasst så bestämde vi ganska fort att vi skulle dra därifrån och gå till science museumet istället. Men precis när vi skulle lämna så kom en man som jobba där att vi inte skulle lämna byggnaden på grund av det kraftiga åskvädret utanför. så vi far fast inne på akvariumet istället för att kunna se de bästa museumet. Så går det när man försöker spara det bästa till sista, då går man miste om det istället. Medan vi vänta fick vi se en delfin show istället som ingick i biljetterna från city passet. Men den hade man definitivt kunnat vara utan var inget bra alls. Förstår inte alls varför folk står i kö så många timmar för att komma in? Det var inget märkvärdigt alls plus att det var så mycket folk där inne så det gick knappt att röra sig.

Jag har så dåligt minnes så jag kommer inte ihåg vad vi gjorde efter det haha men jag vet att vi åte till observatorium för att kolla på utsikten Vilket var ganska häftigt men, det ser ungefär lika dant ut överallt på. Så vid närmare eftertanke så behöver man nog inte city passet haha eftersom man inte behöver nödvändigtvis se varken , field museet, akvariumet eller observaturiumet. Det man egentligen vill åt är skydeck fast lane, vilket man kan köpa ändå och sciense museumet  tror jag så ne vi kanske inte behöver köpa det kära familj när vi kommer dit.

Sen senare på kvällen hittade vi efter många om och men en klubb för under 21 att gå ut på men det var skit kul även fast det inte låg direkt i down-town men som tur var så var Julia villig att köra!

Varför är det alltid så när jag ska återberätta något så låter det alltid som att allt var jätte tråkigt? Det var det i alla fall inte.  Det är bara att det är så jobbigt att skriva alla detaljer och som ni märker så är detta redan jätte långt och jag har inte ens hunnit berätta om sista dagen än. Hur som helst så var vädret helt underbart på måndag så då passedi vi på att se parken med bönan och åkte upp till skydeck och såg den lilla fyrkanten innan det var dags att börja köra hemmåt igen.  Det var en lång och svettig resa hem, 5 tjejer i en liten bil med typ 30 grader ute och knappt någon fungerande AC. Eller den funka inte i baksätet i alla fall men ett antal timmar senare så var vi hemma igen.

Nu är jag klar med skrivandet för jag orkar inte mer, tyvärr! Ni får helt enkelt fråga om det är något ni vill veta ;)! det var en sjukt roliga resa i alla fall med underbara tjejer. Bilder kommer senare som vanligt!

-puss

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin