First week in Cali

I morgon har jag bott en vecka i mitt nya hem så jag tänkte att det är kanske dags för lite uppdatering.

Allt har gått bra hittils och jag trivs här i  Oakland. Det är väldigt annorlunda från Minnesota på alla sett. Men jag trivs och vet inte vilket jag komemr gilla bäst. Minnesota har ändå vart mitt hem i ett år och där finns alla mina vänner och familj som saknar jätte mycket… men jag tror nu att Oakland kan ge det en värdig chans.

Men om vi ska ta det från början, fredagen inleddes med en avskeds frukost med familjen hemma i Rosemount. Därefter bar det av till flygplatsen i Minneapolis för ett otroligt jobbigt adjö till min kära värdfamilj. Men som tur var så hade jag ett par timmar på mig att torka tårarna och hinna bli förväntans full över min nya familj och mitt liv här. Jag flög först till Phoenix i Arizona och därefter med bara en kort paus vidare till Oakland California där jag nu befinner mig. David som är min nya värd far mötte upp mig på flygplatsen och körde hem mig till huset i Oakland där två små pojkar väntade tillsammans med deras mormor. Ett väldigt fint välkomnande av mormrn som direkt kom fram och sa: Hi Anna and welcome to the family. Det kändes bra. Två små energiska pojkar tittade också fram och började direkt prata men slutade aldrig.  Därefter åkte vi runt Oakland lite gran för att titta runt men också för att köpa fiskar till Katie som en födelsedags present då hon fyllde år nu I tisdags. Efter det åkte vi hem till vårt hus igen som förövrigt ligger jätte vacker till mitt på en stor kulle med utsikt över bay området. Om man går 100-200m bort från värt hus på ett fällt så ser man utsikten över hela San Francisco och dessutom golden gate bridge. Jätte vackert! Det är lite skillnad och bo här med alla dessa kullar och backar. Någon dag när jag följer äldsta killen till skolan ska jag ta kort på en av backarna som vi måste  ta oss upp och ner för att komma till skolan. Men jag har hört att den backen är ingenting mot de som väntar i San Francisco. Jag ser fram emot att få se dessa. Det är verkligen annorlunda mot Minnesota där allt är så platt.

Hur som helst, efter fiske shoppandet så åkte vi hem och hade middag innan det var dags för pojkarna att sova. Och för mig med för den delen, det var en lång och känslomässigt jobbig dag så sömn var verkligen välbehövligt. Efter en natts god sömn vaknade jag på morgonen och gick upp till köket där hela familjen redan var vaken. Katie som hade jobbat natt var också vaken och jag fick äntligen träffa henne också. Både Katie och David är jätte snälla så jag tror jag kommer trivas bra. Efter en god frukost tog David, jag och pojkarna vårt pick pch pack och började vår 2,5h långa resa till deras stuga i bergen. Just ja, jag minns hur kallt det var på morgonen så det kändes som jag hade kommit någonstans norr om Minnesota isätllet för söder ner. Men på grund utav att vi bor i en vik så blir det väldigt kallt på morgonen men framåt lunch tid så blir det betydligt mycket varmare.

Väl uppe i stugan var det riktigt varmt. Stugan ligger högt uppe på ett berg utan internet, mobil täckning eller TV. Jag var lite nervös över detta innan jag åkte men jag måste ändå säga att det var ganska skönt. Jag började läsa en bok som jag inte längre läser nu när jag har dator igen men det var kul så länge det vara. Jag lekte massvis med pojkara, vi fångade kryp, jagade rådjur och lekte med lego. Jag har på börat ett projekt att bygga hela jonathans lego brandstation vilket tog ett tag men jag hann inte riktigt klart så det för fortsättas på nästa gång jag åker dit. Men jag har insett hur mcyket jag älskar lego. Man blir nog inte för gammal för det. Det är kul att följa ritningarna, inte lika kul att bara bygga på frihand för jag har ingen fantasi. Utöver krypfånning och lego så tog vi en cykeltur.  Det var bara uppåt hela vägen. Så imponerad av äldsta pojken som cyklade själv hela tiden och och för de backarna och de lilla han klagade så gjorde han ett galant jobb. De posetiva var att det var neråt hela vägen hem, eller ja det skulle vart det men vi åkte fel så vi fick traska upp för de branta backarna igen vilket var mindre kul…

I måndags innan det var dags att återvända hem så besökte vi Big tree state park som ligger 10min i från deras stuga. Det var riktigt häftigt att se de stora Redwood träden, man kändes sig ganska liten bredvid dem.

Denna veckan har jag umgåts mycket med Katie och mestadels gått brevid för att se rutinerna, vi har även fixat bank konto, mobil, och bil försäkring så det har vart fullt upp. Nu kan jag köra här ett litet tag men måste så småning om skaffa ett californa körtkort. Dock behöver jag bara göra det skriftliga den här gången vilket känns skönt! Så måste hitta lite tid för att läsa den boken också. Måste verkligen sitta mindre vid datorn, det tar så sjukt mycket tid..

Ikväll är förtsa gången då jag ska ta hand om båda pojkarna helt själv så vi får se hur det går! :) Önska mig lycka till. Förhoppningsvis tröttar det inte ut mig såpas mycket att jag somnar före de gör..

 

 

 

 

 

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (2)

 • Hej Anna.

  Roligt att du fick bra kontakt direkt med den nya familjen. Tror nog att du klarar pojkarna bra då dom verkar tycka om dig.

  Suveränt med alla backar för då håller du dig i trim.

  Ha det bra och glöm ej skriva lite då och då.

  / Pappa

 • Verkar vara väldigt fin natur där i området.
  Allt är alltid störst, bäst och vackrast i US and A:)

  Pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin