Packa igen…

Blev inte som jag tänkt idag att jag skulle ha tid att uppdatera med bilder och liknande här. Jag fick nämligen veta idag på skolan att om man ska flyga inrikes får man betala $25 för att checka in sin stora väska på max 23kg. Väger den mer, spelar inte roll hur mycket eller lite, så får man betala $100, vilket alltså är mer än 700kr.  Jag hadee redan övervikt när jag åkte hemifrån på 0,8kg så känns så där bra att gå till flygplatsen imorgon. Dessutom får man tydligen max ha två väskor med sig som handbagage och då räknas en liten handväska som en även datorväskan som en. Jag har tre handbagage så måste få in min datorväska i rullväskan vilket gör att jag kan inte lägga i några extra kläder där i för att slippa betala övervikt för min stora väska. Så ber till gudarna om att min väska inte ska väga mer än 23kg imorgon.  Så det jag har gjort idag är att försöka pussla om i mina väskor för att kunna få med allt.

Förresten så sa jag innan jag åkte att en au pair går upp i genomsnitt 7kg i vikt under ett år i USA. Kan bara säga att det kommer inte jag göra, snarare tvärtom, ifall maten kommer smaka lika vidrigt i Minnesota som den gör här på hotellet. Det finns inget bröd till frukost utan kakor! Sedan finns det chips till efterrätt. Usch. Hoppas att man äter bättre mat i Minnesota :)

Men männsikorna är väldigt trevliga här hittils, alla frågar hur man mår och vill gärna veta var man kommer ifrån. Vi hade världens skönaste guide igår på bussturen till new york! Hon han nog berätta om hela sitt privatliv, hela new york, ta kort på alla som ville bli fotade och samtidigt fråga var alla kommer ifrån och vart de skulle sen. Hur roliga som helst. Men det är ganska ovanligt med vänligheten, busschafören sa till mig igår när jag skulle hoppa av bussen. Thank you sweetheart, bye bye Love.  Hade det hänt i sverige hade jag tyckt att han var någon äckel gubbe. Så det är ovanligt men jag gillar det ;)

Ska sova nu så jag orkar lektionerna innan jag flyger till Minnesota!

pusshejs

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (3)

  • Haha, det är nog bara du som kan ställa så hårda krav på den amerikanska maten, tänk om din värdfamilj älskar att göra kåldolmar… haha, jag undrar just om de tvingas sluta äta det under din vistele ;)

    Låter ju sjukt ovanligt att folk skulle vara så trevliga i Sverige ja :P Är möjligtvis USA landet där man sjunger på bussen och sätter sig ner och börjar prata med totala främlingar? :P

  • Slapp du betala för övervikt förresten?

  • annakerola

    Japp jag gjorde det! Innan jag checkade in la jag över alla mina jeans och ett par skor i den andra tjejens handbagage så att jag skulle slippa betala. Det konstigaste var att min väska vägde 52 pounds fast den endast får väga 50 :S Men jag tackar och tar emot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin