Första skoldagen och arbetsdagen!

Hi!

Idag var min första riktiga dag även fast det inte direkt kändes så mer än att jag var tvungen att gå upp tidigt. Det var de två äldsta kidsens första skoldag så därför tog mamman ledigt plus att Johanna, den andra au pairen är fortfarande kvar så kan inte säga att det kändes som att jag jobbade. Men det har vart en kul dag dock. Barnen var väldigt förväntansfulla över att börja skolan igen, mer än vi i sverige tror jag. För här byter man tydligen klass varje år så man går varje år med olika kompisar. Vilket jag tycker är både bra och dåligt eftersom man varje år måste vara nervös om man ska få några kompisar eller inte. Luke var dock väldigt glad för han hamnade i samma klass som sin allra bästa kompis.

Så imorse gjorde vi alla i ordning oss och gick iväg till busshållplatsen som inte är alls långt bort, kanske max hundra meter. De åker en sån gul skolbuss som man alltid ser på tv, lite nostalgi känsla. Jag trodde inte att de användes längre. Det var jätte många föräldrar där eftersom det var första skoldagen. Sen åkte vi, jag, Debbie, Johanna och Kelsey, som först börjar pre-school nästa vecka, för att shoppa kläder åt barnen.

Sen när vi kom hem bakade vi chocolate chip cookies från scratch! Det är inte mycket som är, allt är nästan hel eller halvfabrikat. De har tydligen som tradition här att varje år vid första skoldagen så kommer föräldrarna och möter barnen vid busshållplatsen och så tar alla med sig något gott som kakor eller godis och så fikar man när barnen kommer :) Ganska kul tradition, verkar vara väldigt omtyckt och gott är det dessutom!

Förresten när lilltjejen skulle sova middag idag då fick jag försöka sköta den rutinen så att jag skulle lära mig. Så jag följde med henne upp och bädda ner henne i sängen och läste en saga och gick sedan därifrån och ner. När jag kom ner så sa jag till Debbie att hon kommer nog att ropa på henne vilken minut som helst men det blev tyst och efter drygt en timme så sa sa Debbie att de verkar som att du lyckades få henne att somna. ( Att sova middag är ingen favorit hos damen.) Några minuter senare ropa hon och jag gick upp för att se vad hon ville. Då är hela rummet fullt av massa pappersnäsdukar och våtservetter och massa gossedjurs hundar i hela sängen. Verkar som att hon inte alls hade sovit middag som jag trodde. Men men hon var tyst och lugn i alla fall :)

Nu kom jag just hem från Lukes hockeyträning. De var så söta, såg ut som små bambi på hal is allihopa :) Snart är det kvällsmat. Cant wait, I am so hungray!

Imorgon är min första dag utan att någon av föräldrarna är hemma. Ska bli spännande! Jag har ju dock Johanna fortfarande som stöd vilket känns ganska skönt :) Jag hittar ingenstans än. Alla ställen ser likadana ut. Det är helt omöjligt att lära sig vart allt ligger och hur man kommer dit. Så tack och lova är Johanna  här veckan ut och kan visa mig runt så jag kanske hinner lära mig lite i alla fall!

Hoppas allt är bra hemma. Pusss!

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin