Updating time!

Hej igen,

Helgen har bara flugit förbi och nu är den snart slut. I fredags var det som ni vet Johannas sista kväll i USA innan hon åkte tillbaka till Tyskland. Vi åkte först till Mall of America för att hon skulle få bygga en björn. Det finns konstiga affärer här i usa men man bygger alltså sin egen nalle-björn från början. Man väljer hur nallen ska se ut, det finns flera olika. Sedan går man till en maskin och stoppar den hur hårt man vill ha den, dessutom sätter man i ett litet hjärta i björnen. Efter det klär man björnen med kläder. Det finns tusentals saker att välja mellan. Man kan klä björnen med både trosor och mobiltelefoner. Men detso mer du väler desto mer kostar det.  Konstig affär men ganska rolig!

Efter det åkte vi till en mexikansk restaurang. Riktigt typiskt amerikansk vägkrog, precis som det er ut på filmerna :) Maten var okej, ingen höjdare ( Sorry Debbie) men det var väldigt trevligt. Utöver oss så var några vänner till Kevin och Debbie med och deras barn. Barnen såg ut att ha så kul ihop vilket påminde mig om mig och Tommi med syskonen Isopahakala.

Sedan på lördag morgonen var det dags för Johanna att åter åka hem igen efter sitt år här i USA. Även jag tyckte det var lite jobbigt att hon åkte. Inte för att jag kände hennes så jätte bra men det var sorgligt på något sätt. När man åker från Sverige till USA så vet man att man inte ska se sin familj på ett år, men man vet också att man kommer se dem när man kommer hem igen. Men när du åker härifrån tillbaka hem igen vet du inte alls när/om du kommer se din nya familj igen. Man har ju trotts att man saknar alla där hemma skaffat sig ett nytt liv här. Usch jag ser inte fram emot den dagen.

Efter att vi sagt hejdå till Johanna på flygplatsen åkte vi för att äta frukost. Fruskost på Mcdonalds för första gången. Jag åt amerikanska pankakor med sirap. Det var gott men kanske ingen frukost mat. Men någon enstaka gång går bra :) Sedan åkte vi för att kolla på Mckennas först fotbollsmatch. Hon är faktiskt duktig!

Plötsligt kom värmen tillbaka också. Det har vart så kalt här sen jag kom, barnen hade vantar och mössa på sin första skoldag. Men idag har vi kunnar gå i T-shirt och shorts. Vädret vänder ganska rejält här :)

Så idag har vi vart på något som påminde lite om göteborgskalaset och en marknad. Det var massa olika maträtter och så sålde olika krimskrams saker. Och istället för gatumusikanter och uppträdande så var det en pjäs som spelades. De återspelade händelsen när Jesse James på 1800-talet försökte råna en bank här i Minnesota eller i den staden som jag inte kommer på vad den heter. Men de stoppades av invånarna och fick aldrig några pengar. Det var ganska kul att se. Lite vilda västern stuk.

När vi kom hem igen åkte körde jag för förtsa gången bilen själv utan att någon var med. Jag skulle träffa en av de andra au parierna som jag flög hit med i MOA. Det var kul att se henne, hon hade dessutom med sig två andra au pairer. En svensk tjej som åker hem snart och en fransk tjej. Det två andra tjejerna skulle gör scrapbooking i en av affärerna så jag o Karolina kollade runt lite grann. jag hittade en jätte söt Minnesota t-shirt :D Det var kul att komma iväg och möta några andra au pairer en stund. Inte för att jag inte trivs i huset men det är skönt att träffa lite annat folk också.

Om körningen, haha. Det gick dock ganska bra jag kom fram helskinande men en resa som normalt sätt tar 20-30 min tog en timme. Jag skulle träffa tjejerna vid tre men var inte framme för än halv fyra. Jag hade lite problem med skyltningen. Kevin hade förklarat vägen för mig och till och med skrivit en lapp med alla vägar och vart jag skulle svänga. Problemet är bara att alla vägar har ett nummer men sen heter de även också något annat. Så jag gick och leta efter en väg som hade ett annat namn också eller snarar två nummer ( (Jag letade efter väg 77 men den kom aldrig eftersom den hette tydligen även 23).  Plus att skyltningen är annorlunda här. Skylterna sitter först framme i korsningen så du vet inte vilken fil du ska välja förän du är framme i korsningen och det är försent att byta fil. Men de dummaste med skyltningen var att om jag ska exempelvis till göteborg hemma. Då följer jag den filen som står under skylten göteborg. Men här sitter skylten med namnet på den korsande vägen över den filen du kör. Vilket jag inte visste. Så där jag egentligen skulle ha svängt eftersom den korsande vägen kom så fortsatte jag köra rakt fram eftersom jag trodde jag skulle följa filen som satt under skylten. Men det var fel. Så det tog ett tag innan jag fatta att det var faktiskt där jag skulle ha svängt. Svårt att förklara hur det ser ut men kan bara säga att skyltningen är dålig och annourlunda. Men jag hittade i alla fall och tillbaka :)

Jag hittade nyss tre stycken Sex and the city dvd:er som jag sitter och tittar på nu. Yeay! Snart är det dock dags att sova, tidig uppstigning imorgon. imorgon är det dessutom Kelseys första dag i pre-school! Ska bli spännande och se vad hon tycker om det. Jag hoppas  att hon kommer att gilla det :)

Godnatt!

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (2)

  • Nice med lite bilder nu! :)

    Vad skumt det låter att vägskylten kommer först precis när man ska svänga, är nog inte lätt att bara försöka hitta rätt väg på måfå då.

    Jaså det var alltså ett friluftskådespel mitt på ”paradgatan”? Intressant, har du sett filmen ”The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”? Bra film!

    Hittade du alltså SatC-dvd:erna i deras hus eller köpte du dem från the Mall™? :P

  • Skyltarna är ett mysterium, ibland är det många och bra skyltar och bland inga alls.

    Paradgatan? Asso nepp har inte sett den filmen. Kanske borde göra det.

    De hade tre filmer här hemma :D Men nu har jag sett alla avnitt det var bara 9 stycken. väntar ivrigt på greys anatomy som mamma har skickat. Glömde klantigt nog att ta med skivorna hemifrån. Det tråkiga är att jag ligger en säsong efter den som börjar här nu så kan inte följa den nya på tv:n här :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin