Trött efter en super mysig dag

Här sitter jag nu med en kopp te framför brasan och kollar på Ett monster till svärmor. Jag måste säga att jag älskar min källare. Har egen tv och brasa! Vad mer kan man önska en lördag kväll när man är trött och inte orkar göra någonting?

Dagen har som sagt spenderats tillsammans med Cecilia. Vi åkte på lite sight-seeing runt Minnesota. Vi åkte först till en skandinavisk by som heter Scandia. Där det hade ett litte torp som hette gammelgården. Lustigt nog så var de öppet just idag, där de skulle ha typ kafferep kl 10. Vi hade tänkt delta med pensionärerna men eftersom vi kom en timme förtidgt orkade vi inte vänta, plus att vi hittat ett annat jätte mysigt cafe istället som vi gick till.

Därefter åkte vi viadare på vår lilla rutt till Tylors falls. Där vi trodde, pga av namnet, att de skulle finnas vattenfall. Men det fanns det inte utan det var i storsett en park bredvid st croix river med fina vyer och stora hål i marken. Det var väldigt fint, dock var det synd att vi inte var där för ungefär två veckor sedan då löven fortfarnde var så fina och faktiskt satt kvar på träden. Dessutom så var det första gången på typ tre veckor som det regnade, vilken timing! Men men vi hade lika kul för det, dock hade ju bilderna blivit finare om solen sken och träden var lite färglada sitället fötr grå  ;)

På andra sidan floden låg Wisconsin. Så jag och Cissi traskade över till andra sidan för att få en bild på Wisconsin skylten och för att kunna säga att vi faktiskt har varit där ;). Det var ganska komiskt för när vi kom hem så sa hennes värdpappa att han hade sett oss. Haha han sa att hade sett två blonda tjejer trasaka längs vägkanten för att ta en bild på skylten. Och mycket riktigt vi var på väg dit. Men det var kul att han åkte förbi just då. (Han jobbar på andra sidan floden).

Efter vi tagit våra foton körde vi vidare till en annan liten by. Ännu en svensk by, som heter Lindströms. Här är alla skyktar och allt översatta på svenska så det var lite kul. Vi åt även mat på något som heter Swedish Inn. Jag tog åter igen köttbullar och potatismos!  Äter ju detta mer här än jag faktiskit gör hemma i Sverige! Det var faktiskit riktigt gott och dessutom så fick jag, vad de kallade, svenska pannkakor till efterrätt. De smakade dock som taca bröd.

Därefter åkte vi hem igen till Cecilia. Helt utslagna! Det blev dock ingen musikal. För det visade sig att musikalen var slutsåld så de fanns inga biljetter att få. Men det vara ganska skönt eftersom jag var så trött för då kunde jag åka hem istället och bara slappa. Vilket har vart underbart! Så msuikal premiären får vänta till ett annat tillfälle i livet!

Så där har ni hört hur min dag har vart! Den har kort och gott vart underbar!

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (2)

  • Träffade ni några svensktalande amerikaner i Lindströms? Pratade de ”vanlig” svenska eller någon slags väldigt tydlig amerikansk slang av det? Typ som att finlandssvenskar säger ”He va kiva det”, som Mamma påstår :)

  • annakerola

    Nej tyvärr träffa vi inga svensktalande :/ Så jag vet inte om de prata med någon konstig dialekt. Men man vet aldrig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin