Snö snö och åter snö

Hej!

Idag blev det som sagt en dag inomhus! Vilken snöstorm! Mitt fönster nere i källarn är i princip täckt av snö nu. Det har sagt att detta kan bli de största snöfallet sen 1991. Så vi får se, det är på god väg i alla fall. Nu fick jag nyss reda på att inte ens plogen  kör längre på grund av att det är för farligt för man kan inte se någonting där ute när man kör så vi är helt klart insnöade. Så jag sitter här och kollar Free Willy med Kelsey och Debbie vilket är ganska mysigt när snön yrar där ute.

Jag var ute en liten sväng med Kelsey och Gunder på morgonen, väldigt kort stund dock. Haha. vi kom ut och Kelsey var så förväntansfull att vi skulle ut i snön och hon skulle leka där ute. Så hon tog med sig en hink och spade och vi gick ut. Så fort vi öppnat garage dörren och kommit ut sa hon.. – Maybe I should leave this one in here. Haha hon insåg ganska fort att det var inte jätte kul att vara ute i detta väder då det blåser iskallt och snön tränger in överallt. Så vi gick fram och tillbaka på gatan sen var vi redo att gå tillbaka in till värmen igen. Gunder verkar älska snön dock, han blev helt galen och sprang och hoppade i snön, han såg ut som en vit hund istället för svart när vi vara klara. Synd att jag inte tog med mig kameran…

Hur som helst så lovade jag ju att berätta mer om IKEA. Jag åkte alltså igår direkt efter jobbet för att plocka upp Anna och åka till julbordet. När vi kommer fram är det en jätte lång kö in till restaurangen och killen som jobbar där kommer fram och säger att ni får räkna med att stå i kö en och en halv timme till två timmar för att komma in och när ni kommer in är det inte säkert att alla mat finns kvar. Så det kändes ju lite surt med tanke på att vi hade sett fram emot julbordet så länge. Men tack vare Annas envishet stannade vi kvar. Efter kanske en halvtimmes köande komma killen fram igen och sa att ni som står bakom den här linjen ( linjen gick kanske framför 4-5 personer som var framför oss) ni kommer inte att kommer med all sannolikhet inte komma in (det fanns bara plats för 100 gäster), och om ni mot alla förmodan kommer in kommer det nog inte finnas någon mat kvar. Men åter igen tack vare Anna som uppenbarligen verkligen ville ha julmat så stog vi kvar. Folk började gå för de orkade inte vänta och vips så började det rulla på ganska fort. vi stog nog knappt en timme i kön bara och det fanns massor med mat kvar. Det enda som inte fanns kvar var senap, så fick äta julskinka utan senap tyvärr men det gick ju det med.

Haha det var kul när vi stog i kön då man är van att prata svenska med Anna så ingen förstår. men lite då och då kommer engelska ord ut ur munnen utan att man tänker på det. Så när kön började röra lite på sig så ville jag komma fort in så jag sa utan att tänk mig för: Move, move move! till personen framför mig. jag tänkte inte att jag sa det på engelska så tanken var ju att hon inte skulle förstå men fel språk kom ut ur min mun. Så tanten framför mig blev lite irriterad och sa – Calm down I am moving! usch kände mig jätte dum stackars tant.

Sen kom vi äntligen in och fick vår efterlängtead julmat. Haha vi tog så mysket mat och saker vi inte tyckte om bara för att vi skulle få fina kort ;) Men gott var det. besviken dock på sillen den smaka jätte äckligt, den hade helt mjölig konsistens inte alls god. Men mm vad gott det var med prinskorv och rökt lax! Underbart gott!

Där vi satt spelades de folk musik och så var det några gummor och gummor som dansade i folkdräkter så det var väldigt mysigt :)

Ikväll blir det bog ingen filmkväll tyvärr, tjejerna kommernog inte att kunna köra bil i detta väder så vi får väl se om det ens blir någon au pair träff imorgon elelr om den blir inställd. Allt som jag sett fram emot denna helgen ställs in :( först tubingen och sen fimkvällen och så var det ju nära att det inte blev någon julmat heller men tack och lov stog vi kvar i kön!

Jag ska ta lite bilder på snön om en liten stun efter filmen men här är lite bilder från igår samt en bild på mitt igensnöade fönster. Lite onödig information- igår på julbordet åt jag min första gurka sen jag kom hit!? Lite jag saknat gurka!


Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin