Hawaii is Awesome!

Aloha!

Nu är jag äntligen här I Hawaii och njuter! Eller ja har vart här i tre dagar redan och har hunnit se så mkt!

Vi kom hit i söndags kväll men då tittade vi mest runt i området. vi bor på Hilton hotel som är beläget precis vid waikkiki Beach ( vill bara skryta lite) Underbart läge även om jag tycker att den norra delen av ön är min favorit. Långa vita stränder med gröna berg i bakgrunden och massa snygga surfar killar! Vad mer kan man önska!?

Honolulu eller waikikki är en stor stad så det är inte riktigt så som man föreställt sig Hawaii utan en stor stad men fortfarande jätte fint!

Så kort fattat: I måndags hyrde vi en bil tillsammans med Debbies ena arbetskompis och hennes man och körde upp till den norra sidan och besökte förts Dole ananas och banan farm. jag drack världens godast smoothie. Därefter körde vi längst den norra kusten hem och stannade och kollade på den enorma vågorna och de härlig stränderna. Tills vi kom till en nötfarm( Här har dom världens godast nötter som jag inte kommer ihåg vad det heter) och fick en rundtur (Låter inte så kul men det var det för vi hade en hawaiiansk guide som var jätte rolig och som uppträdde med eld och delade kokosnötter och allt vad han nu gjorde.

På tisdagen så åkte vi till pearl harbor och besökte minnesplatsen där allt skedde. Det var en äcklig känsla att stå där allt en gång inträffat. Vi stog bokstavligt talat över båten som sjönk där personer än idag är fast i eller som idag snarare är deras grav. Konstigt nog kändes det jätte konstigt att stå där och veta att de ligger döda under mina fötter men det känns inte konstigt att stå på en kyrkogård. Underligt men det var mäktigt att se i alla fall. Därefter hade vi en dag på stranden och snorklade. Vi har koraller en bit ut på vår strand! :D

Men idag toppade allt. En shuttle kom och hämta oss kl 05.15!? och körde oss till den sydvästra delen av ön. Där väntade en båt på oss som tog oss på en snorkeltur. Vi snorklade först och såg massa fiskar och även havsköldpaddor. Sen åkte vi vidare och stötte på valar! Vi såg när en val hoppa upp i luften och vände sig och landade på rygg. Mäktigt! dock fångade jag inte detta ögonblick på bild eftersom jag hade min lilla sega kamera.

Sen efter det så sa de att det är inte så stor risk att vi får se delfiner idag att ingen har sett det än. Men så när vi var påväg till ett annat snorkelställe för att kolla på mer havskölpdpaddor så dök delfinerna plötsligt upp! de simmade precis brevid vår båt. Då frågade han om vi ville hoppa i vattnet och försöka se dem i vattnet med snorkel utrstningen. Så givetvis ville vi det. Vi hoppade ut en och en ur båten som släppte av oss på olika ställen. Vi fick inte röra oss för då skulle vi skrämma delfinerna. så vi låga där i vattnet och flöt. Först blev jag jätte besviken för man såg verkligen ingenting. Man såg bara ett djupthav när man titta ner. Men sen helt plötsligt dök det upp tre delfiner vid min sida och rätt vad det var så var det en flock eller stim eller vad man nu kalla massa delfiner ihop. Det simmade precis under oss! Otrolig upplevelse! Jag var så glad efter det för jag trodde verkligen inte jag skulle få se delfiner men så ffick jag till och med simma med dem!! :D:D

So so far är hawaii underbart! jag älskar det! Imorgon ska debbie börja jobba igen så då ska jag och kevin hyra mopeder och köra till den delen av ön vi inte sett än och snorkla och eventuellt bestiga ett berg. Wish me good luck!

Så jag lever och mår bra kan jag lova :)! tänkte bara skriva en kort uppdatering så ni vet att jag har det bra! Tänker på er där hemma! Bilder och bättre beskrivning kommer senmare!

pUsss! <3

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (2)

  • Kan inte säga något annat än att det låter awesome! :D

  • Jahapp, kanske skulle man söka jobb som au pair… :) Du har fått uppleva mycket under det sista halvåret! Jag är så glad att denna resa, som du har gått och längtat efter så, verkar ha blivit oerhört lyckad. Vilken härlig familj du har där borta som låter dig dela denna upplevelse med dem.
    Ta hand om dig och fortsätt njuta av denna drömsemester <3 <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin