Velpelle var namnet

Hej alla glada,

Just nu står tiden still i Minnesota, eller i alla fall värder mäsigt. Det är fortfarande hundra meter snö och kallt. Sista var dock inte helt sant,, vi hade faktiskt en ganska soliga och varm ”vår” dag för ett par dagar sen. Men men det varade inte länge och nu har de lovat ytterligare 6″ snö under de närmaste dagarna, som om att vi inte redan hade nog. Ja man får väl helt enkelt vänja sig att vi kommer ha snö fram tills familjen kommer hit i Juni.  Nej, usch men nu känns det ganska hopplöst för tillfället just med vädret. Haha

Annars leker livet som alltid, inte mycket nytt att uppdatera er om för tillfället förrutom en liten liten sak, nämligen om jag ska förlänga mitt år här borta. Jag har nu pratat med min familj här borta om att eventuellt förlänga min vistelse med 6månader. Vilket jag jätte gärna vill just nu, men jag vet ej hur jag känner efter sommarn. Saken är den att familjen måste veta senast i slutet på april ifall jag vill förlänga eller inte eller om de måste leta efter en annan au pair. Mycket att tänka på just nu!

Jag trivs jätte bra hos familjen och just nu känner jag att jag verkligen inte är klar med vare sig au pair livet eller USA. Men sen måste man ju tänka att jag har ju ändå sex måndar av ordinarie tid kvar. Hur vet man vad man känner om sex månader? Så mitt val är egentligen att antingen åka hem i höst eller ungefär nu nästa vår. Det hade inneburit en till vinter som sagt men och andra sidan så slipper jag ju inte vintern för att jag åker hem heller. Varför bor jag inte i stat med varmt väder? haha

Men en till höst och vinter hade också inneburit mycket roliga saker, en till halloween, en till thanksgiving en till jul och ett till halv år med min amerikanska familj. Så jag kanske ska vskriva upp en lista egentligen med fördelar och nackdelar. Veliga Anna är tillbaka, det ska helt enkelt inte vara lätt att vara mig ibland.

haha på tal om velighet, jag och Debbie var idag iväg efter jobbet på en liten runda och leta efter fleece tyg. Många här borta gör sin egna fleece filtar, eller alltså man knyter ihop två sidor så att det blir en mysig filt, se bilden nedan. hur som helst så vill jag också göra en, lite sent nu kanske med tanke på att vintern snart är över, eller nsart och snart, men i alla fall. Men ännu behövs en i alla fall. hur som helst så åkte vi iväg för att köpa tyg till dessa, och jag ville ha något med minnesota och göra på min. Så på den första affäreen hitta jag en med Minnesota Twins på, alltså baseboll. Men jag vill hellre ha något mer Minnesota aktigt och inte baseboll. Så kom vi till nästa affär så hitta jag University of Minnesota material. Så tveka jag jätte länge för tycker personligaen deras färger är så fula, vinrött och gult passar inte ihop enligt mig. Men ssamtidigt så är det ju Minnesota så kan ju inte riktigt hjälpa det. Ialla fall så jag vela fram och tillbaka om jag skulle ta University tyget eller inte. Så jag hade det i handen och tänkte ta det men så sprang jag och lämnade tillbaka det. Men så när Debbie betalade sina tyger så ångrade jag mig igen och sprang och hämta det. Men så när jag skulle betala så sa tanten i kassan att de tyget inte var på rea och att jag borde vänta och använda kupongen som fanns hemma i tidningen(amerikanare och deras jävla kuponger) Haha men ja, jag lyssnade på tanten och här sitter jag nu utan något tyg och utan någon filt i min kalla källare. Så Debbie tycker alltid jag är så velig med allt så det kanske finns en anledning till varför jag tvekar så mycket om att stanna även fast jag känner just nu spontant att jag gärna vill.

I alla fall så nu när vi kom hem så kom jag på att jag vill ju ha Minnesota wilds på filten, eftersom man använder mest filt på vintern och jag börjar tycka om ishockey efter att ha sett en match på tv här borta och sen aldrig mer. Men fortfarande så gillar jag det :) dessutom hade det ju passat mycket bättre att ta med den filten på ungarnas matcher än en baseball filt. (Kanske ska tillägga att jag vill ha twins på grund av färgerna, gillar färgerna ;))  Men givetvis så hittar jag inte en endaste affär som säljer minnesota wilds tyg. har googlat på nätet men det finns ju ingenstans :S. Jag förstå inte varför jag alltid vill ha det omöjliga. Men är det inte konstigt, alla andra stora sporter, football, basket och baseball finns det tyg till men inte ishockey? Knäppt!

Här är i alla fall de motiven som finns så hjälp mig att välja :D

Sån här filt menar jag att jag ska göra.

Twins alternativ 1

twins alternativ 2

University of Minnesota

University of Minnesota 2. Detta var tyget jag skulle köpa men som jag lämnade tillbaka på grund av att jag inte hade kupongen. dock är detta mer college football och basket än universitet, men tycker den är finare än den andra university of minnesota

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (7)

  • Tjaaa :) Jag skulle välja Twins 2 (det är väl marinblått i grunden?) – passar perfekt till ditt nytapetserade vita rum här hemma… när den nu blir tapetserad :) Vi kanske behöver de 6 extra månaderna för att bli färdiga :) Är det någonting jag inte saknar att göra med dig, det är just handla någonting till dig… jag känner igen velandet :)
    Jag pratade med farmor om ditt ev. förlängning – hon var så imponerad av er barnbarn som var starka nog att leva er eget liv. Häftigt med äldre människor som har den synen om livet – något som jag borde lära mig :P
    Så stanna om du känner för det. Vi finns här för dig – vilket val du än gör.
    Älskar dig <3

  • Idag är det lustigt nog exakt två månader tills din födelsedag. Så du menar om du förlänger din vistelse med ett halvår så åker du hem till Sverige bara två månader innan du fyller 21? :P Förlänga med minst 8 månader kanske? :) Du har ju chansen att åka till Las Vegas då t.ex.

    • annakerola

      Jag vet jag kom på det också , det är ju jävligt surt att åka hem två månader innan min 21 års dag :(. Men man kan endast förlänga med 6, 9 eller 12 månader…

      Sen måste jag ju komma och hälsa på dig medi Tokyo, När var det den resan var tvungen att vara?

      • Är tydligen bäst semesterväder i Japan på våren som jag förstått det. På våren har jag även mitt ”sommarlov” på runt två månader om jag förstått det rätt. Så då skulle det antagligen passa bäst att besöka också. Du kanske kan flyga dit direkt från USA? ;)

  • annakerola

    Asso, pratar vi om mars, april eller maj? Eller du kanske inte vet. ja det är klart, men hade jag stannat nio månader så hade nästa au pair kommit mitt i sommaren vilket jag inte vet är så bra. Då kommer man mitt i när alla ungarna är hemma. Fast i och för sig stannar man nio månader kan man ju nästan lika väl stanna 12 haha

    Ja det hade ju säkert gått att flyga harifrån iof ,)

    • Vet ju inte exakt när det blir än, men om du verkligen nu vill resa till Japan så kan du ju isåfall ta en av dina semesterveckor och flyga ner till Tokyo en vecka eller så. Avståndet är ju ca dubbla avståndet till Hawaii.

      • annakerola

        Jo det går säkert att hitta lösningar. Men jag befinner mig med största sannolikhet på svenskmark ändå när vi ska åka :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin