Körkort!

Idag grejade jag mitt andra körkort! Jag lyckades på en riktigt usel uppkörning fortfarande klara det och få mitt körkort. Jag körde med parkeringsbromsen åtrdragen, körde i fel fil, parkerad hjulen åt fel håll i uppförs backe men tydligen gjorde det inget hahaha. Men det var den knäppaste uppkörningen jag vart med om. Man kör upp typ på en yta som halkbanan hemma i Sverige så man kör alltså inte ens på riktiga vägar med trafik så man kan ju tycka att det borde vara omöjligt att inte kugga. Men faktum är att jag skulle föredraoch köra upp på en riktig väg med riktiga bilar och trfaik ljus för det blir mer naturligt att köra och kolla åt diverse håll då man måste det. Medan här, vad skulle kunna köra på mig på en liten inhängnad parkeringsplats i princip. Alla delmoment blev så mkt att tänka på på någotvis så jag tycker inte alls det var så lätt som alla påstår. Men o andra sidan så var man ju uppenbarligen tillåten att göra hundra misstag och ändå klara provet så det kanske är det folk menar. Jag tyckte det var en väldigt luddig och rörig uppkörning som inte ger alls någon uppfattning om man kan köra bil eller inte. Hur kan man ge någon körkort som man inte ens har sett köra bland traffik? Knäppt system…

Men men jag klarade det i alla fall! Och just ja, jag glömde berätta om I fredags då jag hade mitt teori prov. Jag hade ringt i torsdags för att ta reda på vilken tid man måste vara där så att man säkert skulle hinna göra prvet innan de stängde för dagen. (Man bokar ingen tid för teori prov utan man går bara dit och ställer sig i kö till datortestet. ) Hur som helst, manen jag  pratade med sa att 3.30pm räcker (De stänger kl.3.45) men pga. av att staten stängdes ner i drygt en månad och då även trafikskolan så kunde det var en aning mer folk så för säkerhetsskull så tyckte han att jag skulle vara där vid tre. Så mycket riktigt nästa dag kl. 3 var jag på plats och möts av världens längsta kö. Så fort jag kommer innan för dörren säger en man som arbtear där att om ni inte sitter vid en dator vid 3.45 så kommer ni inte få göra testet och måste komma tillbaka på måndag igen. Så det kändes ganska kört redan från början då jag hade ett 2o-tal personer framför mig. Men eftersom jag ändå var där och jag redan hade bokat tid för uppkörning för den kommande måndagen så jag var helt enkelt tvungen och stanna för att försöka göra testet då jag annars hade fåt avboka min uppkörning då teorin måste klaras av innan och det måste gå minst 24h mellan testen. Så att göra testet innan uppkörningn på samma dag hade inte ens vart ett alternativ.

Så jag stog kvar i kön och när det var 5min kvar så var det fortfarande 8 pers framför mig så det kändes ganska meningslöst. Kvinnan bakom mig klagade hela tiden, inte allas frustrerande… När klockan var 3.45 så hade jag två personer framför mig och då kändes det ju ganska kört. Men så kom det fram en kvinna och sa att hon har tre nummer kvar, alltså tre datorer. Så jag fick det sista nummret och det sista testet för dagen. Lite glad jag blev, haha hade sådan enorm tur. Men gissa om kvinnan bakom mig var arg. Hon hade klagat hela tiden så stängde de precis framför henne. Så hon försökte med sitt patetiska tal få min plats genom att förklara att hon var tvungen att göra det idag på grund av diverse orsaker. Men nix, jag hade ju redan bokat uppkörning och var tvungen att göra det fredag så not a chance att hon skulle få min plats. Teori provet var ganska kort. Man satt framför en pekskärm och svarade på 40frågor tror jag det var så teori provet i Sverige är något mer avancerat. Frågorna I sig var relativt lätta men det fanns ett par frågor med liknande svar så det var lite halvklurigt ibland att veta vilken det skulle vara för det är inte direkt jätte mkt information man får ifrån teori boken här. Men jag klarde det och nu har jag ett minnesota körkort vilket jag var tvungen att ha så en sak är urvägen vilket känns underbart!!

Nu om dryga timmen ska jag prata med familjen från Kalifornien igen, jag skulle pratat med två andra familjer idag också men ena blev jätte kort för kvinnans katt skulle precis dö så hon hann inte prata. Väligt tragiskt men jag hade ganska svårt att hålla mig för skratt för har aldrig hört en sådan ursäkt förr. Och den andra familjen fick förhinder så ska prata med dem imorgon också istället. Så iställer för tre intervjuer blir dert bara en. Men jag gillar den här familjen, föräldrarna verkar väldigt lätta och roliga och ikväll ska jag prata med pojkarna så vi får se hur det går :) Pojkarna är för övrigt 3 och 6 år gamla vilket jag tror skulle funka ganska bra även då föräldrarna säger att det är väldigt energiska. Och om en värdfamilj verkligen våga säga det betyder det nog att pojkarna verkligen har mycket energi. Men jag ska hålla er uppdaterade om hur det slutar :)

Hoppas allt är bra där hemma! Pussss!

 

Kategorier: Okategoriserade

Kommentarer (4)

 • Ilkka Kerola

  Grattis till nya kortet. Det gäller att ha lite flyt ibland.
  Hoppas det går bra med matchningen. Ser ju ut som att du du börjar få intressanta alternativ.

  Ha det bra!

  Pappa

 • Hej! Det verkar verkligen skit kul med att vara au pair, och när jag är 18 år eller äldre så kommer jag verkligen vilja vara det i USA. Jag bara undrar lite, var det svårt att få komma dit och få en plats liksom? Och måste man ha gått en seriös utbildning med barnvaktning, för jag har tänkt gå en annan utbildning på gymnasiet. Vad gjorde du innan du fick en plats? Tacksam för svar! :)

  • annakerola

   Hej vad Kul att du funderar på att vara au pair!

   Du kan gå vilken utbildning du vill på gymnasiet och fortafarande vara au pair. Jag gick natur och inte barn och fritid. Det enda som krävs är att du har minst 200h barnerfarenhet. Dvs. att du antingen har jobbat på dagis eller suttit barnvakt eller vart ledare för barn på ett eller annat vis. Du måste ha minst 2 eller 3 referenser som intygar att du har erfarenhet av att ta hand om barn. Gå in på http://www.sts.se/sweden/ap/start/ för att läsa mer om vad du behöver göra för att kunna bli en au pair. Lycka till! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Highslide for Wordpress Plugin